suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Vesihuolto

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Hyvinkään vesihuollon tehtävänä on turvata väestölle moitteeton talousvesi sekä asianmukainen viemäröinti ja jätevesien käsittely toiminta-alueellaan. Hyvinkään Vesi vastaa myös kaupungin vesi- ja viemärilaitoksen laitossuunnittelusta sekä yksityisten vesi- ja viemärijohtojen liittämisestä kaupungin verkkoon.

Hyvinkäällä vesilaitoksen jakama vesi on joko pohjavettä tai Päijännetunnelin kautta johdettua ja harjun läpi suodatettua tekopohjavettä. Vedenottamoita alueella on neljä: Hyvinkäänkylän, Sveitsin ja Erkylän pohjavedenottamot sekä Hikiällä sijaitseva Hyvinkään tekopohjavesilaitos. Erkylän vedenottamo toimii varavedenottamona, eikä sitä tällä hetkellä käytetä. Jätevesien puhdistus on keskitetty Kaltevan keskuspuhdistamolle.

Kun kiinteistönomistaja haluaa liittää kiinteistön vesihuoltolaitoksen vesijohtoon ja jätevesiviemäriin, on käännyttävä suoraan vesihuoltolaitoksen puoleen. Vesihuoltolaitos perii maksun vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä, liitostöistä sekä muista liittymiseen aiheutuvista kustannuksista.

Toimi näin

Hyvinkään vesilaitoksen kanssa voi asioida verkossa, puhelimitse tai sähköpostilla. Lisätietoja saa vesilaitoksen verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 23.6.2020