suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Vesihuolto haja-asutusalueella

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Haja-asutuksen tuottamat jätevedet ovat merkittävä kuormituksen lähde myös Kangasalan vesistöille. Haja- ja vapaa-ajanasutuksesta peräisin olevat ravinteet rehevöittävät järviä siinä missä teollisuuden ja maataloudenkin vedet. Hajajätevesiasetus edellyttää vanhojenkin kiinteistöjen jätevesien käsittelyn tehostamista. Lisätietoa haja-asutuksen jätevesistä löydät Kangasalan verkkosivuilta kohdasta H ...

Toimi näin

Hae toimenpidelupaa sähköisen Lupapiste.fi palvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Jätevesien käsittelyjärjestelmän uusiminen tai vanhan järjestelmän saneeraaminen vaatii toimenpideluvan.

Tausta ja lainsäädäntö

Haja-asutusalueella kiinteistöjen vesihuolto ja jätevesien käsittely perustuvat pääosin kiinteistökohtaisiin ratkaisuihin. Ellei yleiseen vesijohtoverkkoon liittyminen ole mahdollista, lähellä toisiaan sijaitsevat kiinteistöt voivat perustaa yhteisen vesiosuuskunnan. Osuuskunnan jäsenet jakavat vastuut ja kustannukset keskenään.

Mikäli kiinteistö käyttää kaivovettä, veden laatu ja turvallisuus on mahdollista varmistaa laboratoriotutkimuksessa. Kunnan ympäristöviranomaiset antavat asiassa neuvontaa.

Jätevesien käsittelyssä on noudatettava vesihuoltolain ja ympäristölain määräyksiä. Kiinteistöllä voi olla oma jätevesisäiliö, joka tyhjennetään säännöllisesti tai tarpeen mukaan. Kiinteistöllä voi myös olla oma jätevesien käsittelyjärjestelmä. Kunnan ympäristöviranomaisilta saa tietoa talous- ja jätevesien käsittelyn vaihtoehdoista.

Palvelun toteuttaa

Kangasalan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kangasalan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 27.5.2020