suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Vesihuolto haja-asutusalueella

  • Palvelu
  • Kalajoki
  • Julkinen palvelu

Kaupunki omistaa jätevesiviemäriverkoston pumppaamoineen ja vastaa jäteveden keräilystä kuluttajilta sekä johtaa jäteveden puhdistettavaksi Vesikolmio Oy:n puhdistamoille Kalajoella, Rautiossa ja Himangalla. Vesikolmio Oy omistaa Kalajoen, Raution ja Himangan jätevedenpuhdistamot ja vastaa jäteveden käsittelystä sekä puhdistamoiden toiminnasta.

Vesikolmio Oy vastaa myös puhtaan veden hankinnasta. Veden jakelusta kuluttajille vastaa Osuuskunta Valkeavesi, Pahkalalan vesiosuuskunta sekä

Toimi näin

Ota yhteys rakennusvalvontaan, ympäristövalvontaan, kaupungin viemärilaitokseen tai vesiosuuskuntaan. He neuvovat sekä puhdas- että jätevesiasioissa viemärilaitoksen toiminta-alueella sekä haja-asutusalueella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kaupunginvaltuuston sekä vesilaitosten hyväksymät taksat.

Tausta ja lainsäädäntö

Haja-asutusalueella kiinteistöjen vesihuolto ja jätevesien käsittely perustuvat pääosin kiinteistökohtaisiin ratkaisuihin. Ellei yleiseen vesijohtoverkkoon liittyminen ole mahdollista, lähellä toisiaan sijaitsevat kiinteistöt voivat perustaa yhteisen vesiosuuskunnan. Osuuskunnan jäsenet jakavat vastuut ja kustannukset keskenään.

Mikäli kiinteistö käyttää kaivovettä, veden laatu ja turvallisuus on mahdollista varmistaa laboratoriotutkimuksessa. Kunnan ympäristöviranomaiset antavat asiassa neuvontaa.

Jätevesien käsittelyssä on noudatettava vesihuoltolain ja ympäristölain määräyksiä. Kiinteistöllä voi olla oma jätevesisäiliö, joka tyhjennetään säännöllisesti tai tarpeen mukaan. Kiinteistöllä voi myös olla oma jätevesien käsittelyjärjestelmä. Kunnan ympäristöviranomaisilta saa tietoa talous- ja jätevesien käsittelyn vaihtoehdoista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKalajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKalajoen kaupunki
Alue Kalajoki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 1.4.2020