suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Vauva- ja perheuinti

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Vauvauinti on noin 3 kuukauden ikäisenä aloitettua monipuolista liikkumista lämmitetyssä (+32°) vedessä koulutetun vetäjän ohjauksessa. Vauvauinnissa käytetään hyväksi lapsen sukellusrefleksiä, mutta sitä ei voi kutsua varsinaiseksi uimiseksi. Vauvauinti on koko perheen yhteinen leikkihetki, jossa tutustutaan vesielementtiin. Paras aika vauvauinnin aloittamiseen on vauvan ollessa noin 3 kuukauden ikäinen ja vähintään 5 kg:n painoinen. Tällöin valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä, ja vauvalla on riittävästi voimia selviytyäkseen rasituksesta. Lämmönsäätelyn tulee olla myös riittävästi kehittynyt.

Vauvasta tulee yleensä todellinen veden ystävä ja hän kaipaa viikoittaisia tai jopa useampiakin uintikertoja. Noin vuoden ikäisenä lapsen kanssa voidaan siirtyä normaalilämpöisiin uima-altaisiin. Vauvauinti jatkuu halutessa kahteen ikävuoteen saakka.

Perheuinti aloitetaan lapsen ollessa vähintään 1,5-vuotias. Perheuinnin tavoitteena on lapsen totuttaminen veteen mielikuvituksen, tarinoiden, laulujen ja leikin keinoin. Opetustilanteessa ohjaaja ohjaa ensisijaisesti lasten vanhempia, sillä pienen lapsen paras mahdollinen opettaja on hänen oma vanhempansa.

Toimi näin

Ota yhteyttä uintikeskus VesiVeijariin joko puhelimitse tai verkkosivujen kautta ja jätä pyyntö vauvauinnin ohjaajalle vauvauinnin aloittamiseksi .

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Yksi vauvauintikerta maksaa 13 euroa, joka kattaa yhden vauvan ja yhden vanhemman osallistumisen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Kokkola
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 29.10.2020