suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Vatsaelinsairauksien palvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo
Palvelun kielet: suomi, englanti

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on mahasuolikanavan sairauksia, kuten tulehduksellinen suolistosairaus, ripuli, vatsavaivat, suolistosyöpä tai maksa- tai haimasairaus. Neuvomme ja ohjaamme vatsaelinkirurgisiin sairauksiin liittyvissä asioissa ja suunnittelemme jatkotutkimuksia ja hoitoa.

Keskussairaalan vatsakeskuksen toimintaan kuuluvat gastroenterologian ja vatsaelinkirurgian erikoisalojen vastaanotot ja tähystystutkimukset.

Teemme maha-suolikanavan eli mahalaukun, paksunsuolen, sappi- ja haimatiehyeiden sekä keuhkoputkien tähystystyksiä ja toimenpiteitä. Päivystyksellisen mahasuolikanavan tähystyksen järjestämme tarvittaessa vuorokauden ajasta riippumatta.

Palveluihin kuuluvat myös IBD-hoitajan, avannehoitajan ja PEG-hoitajan vastaanotot. IBD hoitaja ohjaa ja neuvoo suolistotulehduksia sairastavia potilaita. PEG-hoitaja ohjaa ruokinta-avanneasioissa ja avannehoitaja avanneasioissa.


Toimi näin

Äkillisissä sairaustilanteissa ole yhteydessä yhteispäivystykseen. Muissa terveyteen liittyvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteyttä oman alueesi terveyskeskukseen, jossa sinut voidaan ohjata perustutkimuksiin ja tarvittaessa laatia lähete erikoissairaanhoitoon.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.


Palvelun toteuttaa: 
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä