suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sotkamon kunta

Varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Sotkamo
  • Julkinen palvelu

Sotkamon varhaiskasvatus tarjoaa perheille varhaiskasvatuslain mukaisesti laadukasta varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Erilaisia varhaiskasvatuspalveluja järjestetään tarvetta vastaavasti itse tuottaen, ostaen tai yksityistä hoitoa tukien. Lapsen kasvua, oppimista ja hyvää elämänlaatua tuetaan yhdessä vanhempien sekä moniammatillisen yhteistyöverkoston kanssa.

Lapsen kannalta toteutuvat ennustettavuus ja herkkyys lapsen tarpeille, aikuisten läsnäolo ja käytettävissä oleminen. Laatua turvaavat varhaiskasvatuslain ja -asetuksen mukainen aikuinen - lapsi -suhdeluku, ryhmäkoko ja riittävä henkilöstö ryhmissä. Pysyviä ihmissuhteita vaalitaan aina, kun se on mahdollista. Lasta kannattelee pysyvä, ammattitaitoinen, hyvinvoiva, työtään kehittävä henkilökunta, sekä pitkäjänteinen kehitystyö.

Vanhemmuus on voimavarana ja kasvatuskumppanuus työmuotona.

Varhaiskasvatuksessa huomioidaan yhteys luontoon, liikkumiseen ja maaseutumaiseen elämän rytmiin. Sotkamon tarjoamia mahdollisuuksia käytetään varhaiskasvatustyössä ja sen kehittämisessä.

Toimi näin

Tee hakemus varhaiskasvatukseen pääsääntöisesti sähköisessä palvelussa kirjautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Varhaiskasvatushakemus kannattaa tehdä heti, kun lapsen huoltaja hakee koulutukseen, ilmoittautuu työnhakijaksi, hakee työpaikkaa, valmistelee muuttoa Sotkamoon tai on palaamassa töihin. Hakemus tulisi tehdä 4 kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Varhaiskasvatuksen maksut perustuvat varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annettuun lakiin (1503/2016) ja Sotkamon sivistystoimen lautakunnan päätökseen (26.4.2018 § 31)

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSotkamon kunta, Pilke päiväkodit Oy
Palvelusta vastaaSotkamon kunta
Alue Sotkamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sotkamon kunta
Päivitetty: 23.2.2021