suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Varhaiskasvatus perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoidossa tarjotaan kodinomaista kokoaikaista varhaiskasvatusta enintään neljälle lapselle perhepäivähoitajan omassa kodissa. Lasten valinnat perhepäivähoitoon tekevät perhepäivähoidon johtajat.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Tee varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden.

Yllättäen tulevan tilanteen vuoksi (äkillinen työllistyminen tai opiskelupaikan saaminen) hakuaika on kaksi viikkoa.

Käytä varhaiskasvatuspaikkaa hakiessasi ensisijaisesti sähköistä asiointia. Voit myös tulostaa hakemuksen kokkola.fi > Kasvatus ja koulutus > Varhaiskasvatus > Varhaiskasvatuspaikan hakeminen ja irtisanominen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Kokkolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 28.4.2022