suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pieksämäen kaupunki

Varhaiskasvatus kunnallisessa perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Pieksämäki
  • Julkinen palvelu

Pieksämäellä toimii useita, omassa kodissaan työskenteleviä, kunnallisia perhepäivähoitajia. Perhepäivähoitajat ovat nykyään osaavia varhaiskasvatuksen ammattilaisia, jotka saavat tukea työhönsä pedagogisesti koulutetuilta esihenkilöiltään sekä tarvittaessa varhaiskasvatuksen erityisopettajilta. Jos perhepäivähoitaja on sairaana tai ei muusta syystä pysty tarjoamaan palvelua, on lapsellanne mahdol ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Perhepäivähoidosta vastaavat varhaiskasvatuksen palveluesimiehet. Heidät tavoitat torin laidalta Latomolta. Mikäli haluat varmistaa, että palveluesimies on paikalla, sovi tapaamisesta puhelimella tai sähköpostilla.

Täytä sähköinen hakemus varhaiskasvatuspalveluun viimeistään 4 kk ennen palvelutarpeen alkamista. Voit täyttää hakemuksen myös paperiversiona. Tee jokaisesta palvelua hakevasta lapsesta erillinen hakemus. Tee hakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Pieksämäelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan varhaiskasvatuksen palveluja. Arvioi ja ilmoita hakemuksessa lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa. Varhaiskasvatuksessa on käytössä hoitoaikaperusteinen laskutus, joten vallinta vaikuttaa mahdolliseen palvelusta muodostuvan asiakasmaksun suuruuteen. Jos lapsesi on jo varhaiskasvatuksessa ja haluat hänelle siirron toiseen toimipisteeseen, täytä sähköinen hakemus ja valitse kohta "hoitopaikan vaihtaminen". Toimita tuloselvitykset päivähoitomaksun määrittämistä varten viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuspalvelusta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Varhaiskasvatuksessa voi aloittaa sen kalenterikuukauden alusta, jona lapsi täyttää yhdeksän kuukautta. Varhaiskasvatusta ei kuitenkaan järjestetä ajalla, jolta lapsen hoidosta maksetaan sairausvakuutuslain mukaista vanhempainrahaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Pieksämäen kaupunki

Palvelusta vastaa

Pieksämäen kaupunki
Tekstistä vastaa: Pieksämäen kaupunki
Päivitetty: 6.3.2024