suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuortaneen kunta

Varhaiskasvatuksen vuorohoitopalvelu

  • Palvelu
  • Kuortane
  • Julkinen palvelu

Kuortaneella vuorohoitoa tarjotaan keskitetysti pk Kuperkeikassa Touhutöppösten osastolla. Palveluun otetaan lähinnä 1-6 -vuotiaita lapsia. Vuorohoitoajat muodostuvat vanhempien työaikojen ja työmatka-aikojen mukaan.

Toimi näin

Vuorohoitoon haetaan ensisijaisesti sähköisessä verkkopalvelussa tai täyttämällä ja toimittamalla hakemukset sekä tuloselvityskaavakkeet varhaiskasvatustoimistolle kunnanvirastolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Vuorohoitoon ei ole subjektiivista oikeutta. Lapsen hoitoaika muotoutuu molempien huoltajien työaikojen ja työmatka-aikojen mukaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Vuorohoidosta laskutetaan asiakkaita samoilla maksuperiaatteilla, kuin muustakin varhaiskasvatuksesta. Maksun perusteena ovat perheen koko, yhteenlasketut bruttotulot sekä keskimääräinen viikoksi varattu hoitotuntimäärä (keskimääräinen hoitoaika lasketaan kuukauden ajalta, jakajana 4).

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina. Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin. Vuorohoito voidaan järjestää myös perhepäivähoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuortaneen kunta
Palvelusta vastaaKuortaneen kunta
Alue Kuortane
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuortaneen kunta
Päivitetty: 13.10.2020