suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos molemmat ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu säännöllisesti iltaan. Raumalla ympärivuorokautista hoitoa tarjoaa Papinpellon vuoropäiväkoti. Papinpellon vuoropäiväkoti on avoinna aina paitsi juhannuksena ja joulun pyhät.

Toimi näin

Huoltajan säännöllisen vuorotyön tai opiskelun ajaksi lapselle järjestetään varhaiskasvatusta illalla, yöllä tai viikonloppuna. Jos tarve on vähäistä, lapsen varhaiskasvatus järjestetään tavallisessa päiväkodissa tai perhepäivähoidossa ja vuorohoito tarvittaessa vuoropäiväkodissa. Molempia samassa taloudessa asuvia huoltajia pyydetään esittämään todistus vuorotyöstä tai opiskelusta.

Vuorohoitopaikkaa haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella.

Päiväkoti Myllytontussa aukioloaika on ma-pe 5:30-22:30.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Palvelun toteuttaa

Rauman kaupunki

Palvelusta vastaa

Rauman kaupunki
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 6.9.2023