suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos molemmat ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu säännöllisesti iltaan. Raumalla ympärivuorokautista hoitoa tarjoaa Papinpellon vuoropäiväkoti. Papinpellon vuoropäiväkoti on avoinna aina paitsi juhannuksena ja joulun pyhät.

Toimi näin

Huoltajan säännöllisen vuorotyön tai opiskelun ajaksi lapselle järjestetään varhaiskasvatusta illalla, yöllä tai viikonloppuna. Jos tarve on vähäistä, lapsen varhaiskasvatus järjestetään tavallisessa päiväkodissa tai perhepäivähoidossa ja vuorohoito tarvittaessa vuoropäiväkodissa. Molempia samassa taloudessa asuvia huoltajia pyydetään esittämään todistus vuorotyöstä tai opiskelusta.

Vuorohoitopaikkaa haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella.

Päiväkoti Myllytontussa aukioloaika on ma-pe 5:30-22:30.

Polarin päiväkodissa pidennetty aukiolo ma-pe klo 18.00 asti.

Kenelle ja millä ehdoin

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina. Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin. Vuorohoito voidaan järjestää myös perhepäivähoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 16.9.2020