suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Kotimetsän päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatuksen vuorohoitoa ympäri vuoden myös juhlapyhinä. Poikkeuksena juhannus ja joulu, jolloin päiväkoti on suljettu kolmen vuorokauden ajan.

Pajulinnun päiväkodissa ja Hakalax daghemissä on laajennetut aukioloajat maanantaista perjantaihin ennakkoon varattuina aikoina.

Toimi näin

Tee varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden.

Yllättäen tulevan tilanteen vuoksi, äkillinen työllistyminen tai opiskelupaikan saaminen, hakuaika on kaksi viikkoa.

Käytä varhaiskasvatuspaikkaa hakiessasi ensisijaisesti verkkoasiointia. Jos sinun ei ole mahdollista käyttää verkkoasiointia, voit tulostaa varhaiskasvatushakemuksen kokkola.fi > Kasvatus ja koulutus > Varhaiskasvatus > Varhaiskasvatuspaikan hakeminen ja irtisanominen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Vuorohoitoa on klo 18.00-06.00 välillä ja/tai viikonloppuisin järjestettävä varhaiskasvatus. Lasten varhaiskasvatusajat perustuvat vanhempien päätoimisesta työstä, yrittäjyydestä tai opiskelusta johtuviin työaikoihin.

Varhaiskasvatusajat on ilmoitettava edellisen viikon tiistaihin klo 8.00 mennessä.

Vanhempien vapaa-/lomapäivät ovat myös lapsen vapaa-/ lomapäiviä. Lapselle tulee toteutua keskimäärin 2 vapaapäivää viikossa. Mikäli vuorohoidon tarve lakkaa, järjestetään korvaava varhaiskasvatuspaikka muusta päiväkodista tai perhepäivähoidosta.

Vuorohoitoon ei ole subjektiivista oikeutta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Palvelun toteuttaa

Kokkolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 6.10.2023