suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Alue

Kokkola
Palvelun kieli: suomi

Länsipuiston vuoropäiväkoti tarjoaa varhaiskasvatuksen vuorohoitoa ympäri vuoden myös juhlapyhinä. Poikkeuksena juhannus ja joulu, jolloin päiväkoti on suljettu kolmen vuorokauden ajan.

Kiviniityn päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatuksen vuorohoitoa aikaisin aamulla, iltaisin sekä lauantaisin. Pajulinnun päiväkodilla laajennetut aukioloajat maanantaista perjantaihin ennakkoon varattuina aikoina.


Toimi näin

Tee varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden.

Yllättäen tulevan tilanteen vuoksi (äkillinen työllistyminen tai opiskelupaikan saaminen) hakuaika on kaksi viikkoa.

Käytä varhaiskasvatuspaikkaa hakiessasi ensisijaisesti verkkoasiointia (https://ekokkola.fi). Jos sinun ei ole mahdollista käyttää verkkoasiointia, voit noutaa hakemuksen varhaiskasvatuksen toimistopalveluista tai tulostaa sen kokkola.fi > opetus- ja kasvatus > varhaiskasvatus ja päivähoito > hakemukset ja lomakkeet.


Kenelle ja millä ehdoin

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Vuorohoitoa on klo 18.00-06.00 välillä tapahtuva hoito ja/tai viikonloppuhoito. Vuorohoidossa lasten hoitoajat perustuvat vanhempien päätoimisesta työstä, yrittäjyydestä tai opiskelusta johtuviin työaikoihin.

Varhaiskasvatusajat on ilmoitettava edellisen viikon tiistaihin klo 8.00 mennessä.

Vanhempien vapaa-/lomapäivät ovat myös lapsen vapaa-/ lomapäiviä. Lapselle tulee toteutua keskimäärin 2 vapaapäivää viikossa. Mikäli vuorohoidon tarve lakkaa, järjestetään korvaava varhaiskasvatuspaikka perhepäivähoidosta tai muusta päiväkodista.

Vuorohoitoon ei ole subjektiivista oikeutta.

Palvelu on maksullinen.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut löydät Kokkolan kaupungin verkkosivulta kokkola.fi > opetus ja kasvatus > varhaiskasvatus > varhaiskasvatusmaksut.


Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina. Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin. Vuorohoito voidaan järjestää myös perhepäivähoitona.


Palvelun toteuttaa: 
Kokkolan kaupunki