suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Lapsi, joka huoltajien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Lain mukaan kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina.

Martinkaaren päiväkoti toimii ympärivuorokautisena päiväkotina, joka tarjoaa hoitoa, kasvatusta ja opetusta lapsille, joiden molemmat huoltajat ovat vuorotyössä tai tarvitsevat vuorohoitoa opiskelun vuoksi. Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi voidaan siirtää päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin.

Kenttäkadun päiväkoti tarjoaa iltahoitoa arkipäivisin klo 22 asti. Iltahoito on tarkoitettu lapsille, joiden molempien, samassa taloudessa asuvien huoltajien työ- tai opiskeluaika kohdentuu iltaan.

Toimi näin

Palveluohjauksesta saa neuvontaa varhaiskasvatuksen asioihin liittyen (esim. palveluvaihtoehdot ja paikan hakeminen)

Kenelle ja millä ehdoin

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina. Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin. Vuorohoito voidaan järjestää myös perhepäivähoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 26.5.2020