suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Vammaisten ja kehitysvammaisten palvelut / erityisryhmien asiantuntijapalvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asiantuntijapalvelumme vastaa asiakkaan vaativiin erityistarpeisiin sekä kehityksen ja kuntoutuksen kysymyksiin. Teemme arvioita ja seuraamme asiakkaan kuntoutuksen etenemistä.

Honkalampi-keskuksen asiantuntijapalveluissa tuotamme palveluja koko Siun soten toiminta-alueelle sekä tarvittaessa laajemminkin. Teemme tiivistä yhteistyötä perheiden lisäksi eri toimijoiden kanssa. Osa palveluista toteutuu Honkalampi-keskuksessa, osa asiakkaan arkiympäristössä. Asiantuntijapalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Honkalammella sinua palvelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lääkäri, sosiaalityöntekijä, psykologi, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, puheterapeutti, AAC-ohjaaja, seksuaalineuvoja ja suuhygienisti.

Autamme sinua lasten varhaiskuntoutuksessa. Erityisosaamistamme on muun muassa lasten parissa tehtävä perhetyö, joka sisältää lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen, lapsen kasvun ja kehityksen tukemista. Mikäli kuulut erityisryhmiin kuten esim. Downin syndrooma, autismi, JNCL-sairaudet, monivammaisuus, tarkkaavaisuuden häiriöt ja erilaiset oppimisen vaikeudet, on erityisosaamisemme käytettävissäsi.

Kommunikaatio ja vuorovaikutus ovat keskeisessä osassa työskentelyssä asiakkaidemme kanssa.

Haastavaa käyttäytymistä voi esiintyä monilla ihmisillä, joilla on kehitykseen liittyviä ongelmia. Usein tarvitaan moniammatillista osaamista ja yhteistyötä käyttäytymisen syiden selvittämiseksi ja ratkaisujen löytymiseksi.

Ikääntyvillä kehitysvammaisilla muistiongelmat ja muut iän mukana tulevat sairaudet vaikuttavat toimintakykyyn ja käyttäytymiseen. Sairauksien toteaminen voi olla ongelmallista ja erityisosaamista vaativaa.

Toimi näin

Kehitysvammaisten palveluja haetaan Siun Soten kuntayhtymän Honkalampikeskuksesta tai alueen vammaispalvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kehitysvammaisuus

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 1.3.2022