suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Eläketurvakeskus

Ulkomaisen työnantajan vapauttaminen työeläkevakuuttamisvelvollisuudesta

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Jos ulkomailta Suomeen lähetetyn työntekijän työkomennus on pitempi kuin kaksi vuotta, Eläketurvakeskus voi hakemuksesta vapauttaa ulkomaisen työnantajan työeläkevakuuttamisvelvollisuudesta.

Eläketurvakeskus ei voi myöntää vapautusta, jos työntekijään sovelletaan EU:n sosiaaliturva-asetuksen tai Suomen solmimien sosiaaliturvasopimuksien määräyksiä. Vapautusta ei siten voi saada, jos työntekijä on lähetetty Suomeen EU- tai ETA-maasta, Sveitsistä, Yhdysvalloista, Intiasta, Israelista, Chilestä, Etelä-Koreasta, Kiinasta, Kanadasta tai Quebecistä.

Vapautus voidaan myöntää enintään viideksi vuodeksi Suomessa työskentelyn alkamisesta lukien. Tämä edellyttää, että työntekijälle on järjestetty eläketurva muulla tavoin.

Jos vapautusta ei voida myöntää, ulkomaisen työnantajan tulee järjestää työntekijälle TyEL:n mukainen eläketurva Suomessa työskentelyn alusta lukien.

Lisätietoa ulkomaisen työnantajan työeläkevakuuttamisvelvollisuudesta: www.etk.fi - Työeläkepalvelut - Ulkomaantyön vakuuttaminen - Ulkomailta Suomeen - Ulkomainen työntekijä Suomessa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEläketurvakeskus
Palvelusta vastaaEläketurvakeskus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Eläketurvakeskus
Päivitetty: 2.6.2020