suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Ulkoliikuntapalvelut

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Liikuntapalvelut hallinnoi urheilu- ja palloilukenttiä: luonnonnurmikenttiä, tekonurmikenttiä, lämmitettäviä tekonurmikenttiä sekä hiekkakenttiä eri lajien tarpeisiin. Kenttien käyttäjinä ovat mm. tamperelaiset urheiluseurat sekä muut toimijat, kuten koulut ja päiväkodit. Liikuntapalvelut jakaa kentille harjoitus- ja kilpailuvuoroja erillisinä hakuaikoina, varatut vuorot ovat nähtävillä Timmi-tilanvarausjärjestelmässä tilakohtaisesti.

Luistelukenttiä jäädytetään talviaikaan lähes 200 eri kentälle, puistoihin, koulujen pihoille ja muille liikuntapaikoille. Huonojäisenä talvena apua tuovat Koulukadun ja Sorsapuiston tekojääradat, joiden kausi voidaan aloittaa jo ennen kunnollisia luonnon tarjoamia olosuhteita.

Liikuntapalvelut pitää yllä latuverkostoa jonka valaistun latuosuuden pituus on noin 85 km. Kaiken kaikkiaan ylläpidettävänä on noin 130 km latureitistöä, josta suurin osa sijaitsee Kaupin urheilupuiston alueella. Kaupissa tuotetaan myös mahdollisuuksien mukaan säilölumesta valmistettua latua ennen varsinaisen hiihtokauden alkua. Kaikki latureitit ovat nähtävillä ajantasaisine kunnossapitotietoineen sähköisessä mSki-palvelussa hiihtokauden aikana. Kesäaikana latureitit palvelevat ulkoilijoita ja retkeilijöitä.

Liikuntapalvelut hallinnoi useita uimarantoja ja uimapaikkoja, joiden sijainnit ja kesäaikana myös uimavesien lämpötilatiedot löytyvät mSwim-palvelusta. Talviaikana liikuntapalvelut tukee paikallisten talviuintiseurojen toimintaa antamalla toiminta-avustusta palveluntuotantoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kenttien harjoitus- ja kilpailuvorot ovat maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 20.10.2021