suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Eläketurvakeskus

Työeläkeote

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Työeläkeotteella on tiedot kaikista tähän mennessä eläkettä kartuttaneista ansioistasi. Tuleva eläkkeesi pohjautuu otteen tietoihin. Työeläkeote onkin vähän kuin veroilmoitus – tiedot kannattaa tarkistaa vuosittain. Otteelta näet kätevästi myös työhistoriasi.

Työeläkeote ei kerro tulevaa lopullista eläkettäsi. Mitä enemmän työvuosia on edessä, sitä enemmän eläkettä ehtii vielä kertyä. Jos olet jäämässä eläkkeelle lähivuosina, antaa ote suuntaa jo vahvemmin. Työeläkeote sisältää tiedot sekä yksityisellä että julkisella työnantajalla tehdyistä töistä.

Työeläkelaitokset lähettävät työeläkeotteen 18–67-vuotiaille Suomessa asuville postitse kotiin. Yksityisellä sektorilla työskentelevät saavat otekirjeen joka kolmas vuosi. Vuonna 1961 ja sitä ennen syntyneille ote lähetetään vuosittain. Jos olet jo eläkkeellä, sinulle ei enää lähetetä työeläkeotetta kirjeitse kotiin.

Jos et halua paperista otekirjettä, voit ilmoittaa siitä oman eläkelaitoksesi työeläkeotesivustolla.

Toimi näin

Voit lukea ja tarkistaa työeläkeotteen oman työeläkelaitoksesi verkkopalvelussa tai Työeläke.fi:n kautta. Sähköiseltä työeläkeotteelta näet viimeisimmät tietosi. Jos havaitset työeläkeotteessa virheen tai puutteen, ota yhteys otteen antaneeseen työeläkelaitokseen. Voit tehdä ilmoituksen Työeläkeotteen tietojen selvityspyyntö -lomakkeella. Suomessa asuva voi tilata työeläkeotteen myös puhelimitse omasta työeläkelaitoksestaan tai Eläketurvakeskukselta. Ote toimitetaan väestörekisterissä ilmoitettuun osoitteeseen.

Julkisella sektorilla työskentelevät saavat työeläkeotteen Kevan Omat eläketietosi -verkkopalvelusta. Keva hoitaa valtion, kunnan, evankelis-luterilaisen kirkon sekä Kelan palvelussuhteessa olevien työntekijöiden eläkeasioita.

Ulkomailla asuvalle työeläkeote voidaan toimittaa puhelinpyynnön perusteella, jos ulkomaan osoite löytyy Suomen väestörekisteristä. Muussa tapauksessa voit tilata työeläkeotteen kirjallisesti Eläketurvakeskuksesta. Ilmoita kirjeessä henkilötietosi, Suomen henkilötunnus sekä osoitteesi ja allekirjoita pyyntösi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEläketurvakeskus
Palvelusta vastaaEläketurvakeskus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Eläketurvakeskus
Päivitetty: 17.9.2020