suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Tuettu harrastus- ja kerhotoiminta

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Kotihoidossa olevat 2-5-vuotiaat lapset voivat osallistua kunnan avoimen varhaiskasvatuksen kerhoihin. Kerhojen toiminta on Hyvinkään varhaiskasvatussuunnitelman mukaista ja noudattaa varhaiskasvatuksen yleisiä tavoitteita. Kerhossa käyminen tukee lasten sosiaalisia taitoja ja vahvistaa kaverisuhteita. Leikki, liikkuminen ja tutkiminen ovat osa kerhojen päivittäistä toimintaa.

Kerhoissa työskentelee lastentarhanopettaja ja avustaja. Lastentarhanopettaja vastaa kerhojen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Kerhoissa on tarjolla mm. musiikkia ja liikuntaa, kuvaamataitoa ja kädentaitoja, ympäristökasvatusta, yhdessäoloa ja vapaata leikkiä. Kerhot toimivat koulujen toiminta-aikoina.

Kuntien lisäksi mm. seurakunnat ja järjestöt järjestävät kerhoja, leirejä ja muita aktiviteetteja lapsille ja heidän vanhemmilleen. Osa toiminnasta on suunnattu koko perheelle.

Toimi näin

Palveluohjauksesta saa neuvontaa varhaiskasvatuksen asioihin liittyen (esim. palveluvaihtoehdot ja paikan hakeminen).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu kotihoidossa oleville 2-5-vuotiaille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun ja muiden sosiaalipalvelujen asiakas voi saada tukea harrastus- tai kerhotoimintaan. Tuen tarkoitus on mahdollistaa pitkäjänteinen harrastustoiminta tai muu osallistuminen. Tukea voi saada esimerkiksi kerho- tai kurssimaksuihin tai harrastuksessa välttämättömien välineiden hankintaan.

Myös jotkin yhdistykset ja järjestöt tarjoavat harrastusmahdollisuuksia vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille maksutta tai pienin kustannuksin. Alennuksista kannattaa tiedustella kunnasta tai suoraan harrastus- ja kerhotoiminnan järjestäjiltä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 8.10.2019