suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Tonttijako

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Tonttijako on maankäytön suunnitelma asemakaavan mukaisen korttelin tai korttelin osan muodostamiseksi mrl:n mukaiseksi rakennuspaikaksi. Tonttijakoa voi hakea kiinteistönomistaja tai haltija. Tonttijaosta laaditaan kartta, jolla osoitetaan rakennuspaikan rajamitat, rajapyykit, tontin pinta-ala, asemakaavan päämerkinnät, tontin muodostajakiinteistöt, kulkuyhteydet mikäli tontti ei rajoitu yleiseen ...

Toimi näin

Tonttijakoa haetaan kunnalta sähköisesti. Täytä sähköinen hakemus verkossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen varsinaisen tonttijaon laatimista, on mahdollista maanomistajan pyynnöstä tehdä ennakkokoelaskenta, joka on ehdotus siitä, millaisia rakennuspaikkoja alueesta voidaan muodostaa.

Tonttijakohakemukseen tarvittavat liitteet:

  • selvitys tontin omistuksesta (esim. lainhuuto, kauppakirja tai muu saantokirja)
  • kartta suunnitellusta tonttijaosta
  • mahdollinen valtakirja

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty uusi rakennettava alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

Myös maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Tonttijako voidaan laatia erillisenä tai asemakaavassa. Jos tonttijaon laatiminen tai muuttaminen on erityisesti maanomistajan hakema, kunnalla on oikeus periä kustannukset maanomistajalta.

Palvelun toteuttaa

Pirkkalan kunta

Palvelusta vastaa

Pirkkalan kunta
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 24.3.2022