suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Perheille, jotka eivät tarvitse säännöllisiä varhaiskasvatuspalveluita, voidaan tarjota tilapäistä varhaiskasvatusta yllättävissä tilanteissa. Tilapäinen varhaiskasvatus on aina satunnaista ja tilapäistä ja sitä ei voi varata useammaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Toimi näin

Ota ensin yhteyttä päiväkodinjohtajaan ja tiedustele mahdollisuutta tilapäiseen varhaiskasvatukseen. Täytä sen jälkeen varhaiskasvatushakemus ensisijaisesti verkkoasioinnissa. Merkitse lisätietokenttään varhaiskasvatuspäivät.

Tulostettavan varhaiskasvatushakemuksen löydät kokkola.fi > opetus- ja kasvatus > varhaiskasvatus > lomakkeet ja hakemukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Tilapäisen varhaiskasvatuksen myöntämisestä päättää päiväkodinjohtaja yksikön lapsi- ja henkilöstötilanteen perusteella.

Tilapäistä varhaiskasvatusta voi käyttää enintään viisi (5) päivää kalenterikuukauden aikana.

Mikäli varhaiskasvatuksen tarve on enemmän kuin viisi (5) päivää kuukaudessa, määräytyy maksu kuukausimaksuna.

Palvelu on maksullinen.

18,50 € /päivä/lapsi (varhaiskasvatusaika yli 5 h/päivä)

14,50 € /päivä/lapsi (varhaiskasvatusaika alle 5 h/päivä)

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Kokkola
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 10.9.2020