suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tehohoidon palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoidamme potilaita, joilla on henkeä uhkaava elintoimintojen häiriö tai sellaisen uhka, mutta hyvä toipuminen on hoidon myötä mahdollista. Tavallisimmin tehohoitoa edellyttää vakava hengityksen, verenkierron, tajunnan tai munuaistoiminnan häiriö tai näiden yhdistelmä. Osa potilaista tarvitsee suunnitellusti leikkauksen jälkeistä tehohoitoa toimenpiteen tai perussairauksiensa takia.

Tehohoidossa s ...

Toimi näin

Potilasta koskevia tietoja annamme vain lähiomaiselle. Noudatamme potilaan toivomusta siitä, kenelle tietoja voinnista ja hoidosta annetaan. Mikäli potilas ei itse kykene ilmaisemaan toivomustaan, otamme huomioon hänen lähiomaistensa toivomukset.

Teho-osastolla usein paras aika vierailla on iltapäivällä tai alkuillasta. Vierailut ovat mahdollisia myös muina aikoina, mutta toivomme niistä sopimista etukäteen puhelimitse.

Suosittelemme lyhyitä vierailuja ja enintään kolmea vierasta samanaikaisesti. Nuhaisena, yskäisenä tai kuumeisena vierailut eivät ole suotavia. Lasten vierailuista on sovittava erikseen. Tuomisina kortit, kirjeet ja valokuvat ovat tervetulleita.

Lääkärinkierron, tutkimusten, hoitojen, raporttien ja potilassiirtojen sekä potilaan tai muiden samassa huoneessa hoidettavien potilaiden hoitotoimet saattavat rajoittaa läheisten vierailua. Vierailulle pääsyä voi odottaa omaisten odotustilassa.

Sairauteen tai onnettomuuteen liittyvään henkiseen järkytykseen omaiset voivat saada apua myös kriisihoitoon erityisesti perehtyneeltä sairaanhoitajalta ja psykologilta. Sosiaalihoitaja auttaa sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa. Sairaalassa on sairaalapappi ja potilaalla sekä omaisilla on mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun, rippiin ja ehtoolliseen. Yhteyden näihin edellä mainittuihin henkilöihin saa parhaiten potilaan hoitajan välityksellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Potilaan siirrosta teholle päättää teho-osaston lääkäri yhteistyössä lähettävän tai taustaerikoisalan lääkärin kanssa.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Palvelusta vastaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Tekstistä vastaa: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Päivitetty: 2.12.2021