suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Talousvettä toimittavan laitoksen hyväksyminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Talousvettä toimittavan laitoksen, jolla on omaa veden tuotantoa tai käsittelyä, on haettava toimintansa hyväksymistä kunnan terveydensuojeluviranomaiselta ennen suunniteltua toiminnan aloittamista. Talousvettä ei saa toimittaa ennen kuin toiminta on hyväksytty. Toiminnan hyväksymistä on haettava myös, jos vedenottoa tai vedenkäsittelyä laajennetaan tai muutetaan olennaisesti tai jos veden laadussa tai jakelussa tapahtuu talousveden laadun kannalta olennaisia muutoksia. Toimintaa ei saa muuttaa ennen kuin hakemus on hyväksytty.

Toimi näin

Tee hakemus talousvettä toimittavan laitoksen hyväksymisestä Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuoltoon (ks. verkkosivu). Lomakkeista näet hakemukseen liitettävät pakolliset liitteet sekä lomakkeen palautusosoitteen. Kaikki hakemusasiakirjat ja hakemuksen liitteet voi toimittaa myös sähköpostitse (yterveys(at)kokkola.fi).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksu määräytyy Keski-Pohjanmaan ympäristöterveyslautakunnan hyväksymän taksan mukaan.


Määräaika

Toiminnan hyväksymistä tulee hakea viimeistään 3 kuukautta ennen suunniteltua toiminnan aloittamista. Toiminnan muutosta koskeva hakemus on tehtävä viimeistään 30 vuorokautta ennen toiminnan muuttamista.

Käsittelyaika

Hakemus käsitellään 30 vuorokauden kuluessa. Hakemuksen puutteellisuus ja täydennyksen sekä lausuntojen pyytäminen hakemukseen voi pidentää käsittelyaikaa. Toimintaa ei saa aloittaa ennen kuin hakemus on hyväksytty.

Voimassaoloaika

Hyväksyminen on voimassa toistaiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 28.8.2020