suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan Vesi

Talous- ja jäteveden laskutus

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Kokkolan Veden käyttömaksut päättää Vesilaitosjohtokunta. Käyttömaksujen perusteena on kiinteistön käyttämän veden määrä (m3). Kulutus mitataan vesilaitoksen asentamalla vesimittarilla. Jos asiakas johtaa hulevetensä (sade-, sulamis- tai kuivatusvetensä) jätevesiviemäriin, vaikka alueella on järjestetty erillisviemäröinti, laitos voi periä korotettua jätevesimaksua. Perusmaksua peritään siihen asti, kun kiinteistö erotetaan pysyvästi laitoksen verkostosta.

Pienkuluttajia laskutetaan neljä kertaa vuodessa.

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Kokkolan vesi laskuttaa asiakkaitaan neljä kertaa vuodessa, asiakkaita pyydetään toimittamaan kulutukseen perustuva lukema lokakuun loppuun mennessä jonka jälkeen viimeinen laskutus tehdään kulutukseen perustuen. Mittarilukukortin voi toimittaa paperisena tai lukeman voi ilmoittaa sähköisesti Kokkolan Veden Kulutus Webissä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Talousveden lasku muodostuu käyttö- ja perusmaksusta voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan Vesi
Palvelusta vastaaKokkolan Vesi
Alue Kokkola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kokkolan Vesi
Päivitetty: 11.2.2022