suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Salon kansalaisopisto järjestää kuvataiteiden, kädentaitojen ja teatterin yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Lisäksi musiikissa perusopetusta tarjotaan yksittäisten kurssien muodossa.

Toimi näin

Kursseihin ilmoittautumiset ja tiedustelut p. 02 778 4561 tai 02 778 4570.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaalla on mahdollisuus saada taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistus suoritettuaan hyväksytysti 500 oppituntia. Peruskurssien lisäksi lähiopetusta voidaan antaa myös lyhytkurssien, projektien, kiertävien työpajojen, leirien ja yhteisten opintovierailujen muodossa. Opintoja voidaan toteuttaa myös yhteistyössä Kuvataidekoulun ja Teatterikoulun ryhmien kanssa. Käsityökoulun opintoihin voidaan laskea mukaan myös opinnot Kuvataidekoulun opintokokonaisuuksissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Palvelun toteuttaa

Salon kaupunki

Palvelusta vastaa

Salon kaupunki
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 28.9.2021