suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhäjoen kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Pyhäjoki
  • Julkinen palvelu

Ylivieskan seudun musiikkiopisto tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikin opetusta Pyhäjoella. Muut jäsenkunnat ovat Alavieska, Kalajoki, Reisjärvi, Sievi ja Ylivieska. Opisto on perustettu vuonna 1968. Pyhäjoella on 34 oppilaspaikkaa.

Pyhäjoen toimipisteessä voi opiskella huilun, kitaran, pianon, sellon, sähköbasson, sähkökitaran ja viulun soittamista. Opetus tapahtuu S ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Musiikkiopistoon pyritään pääsykokeiden kautta. Pääsykokeet järjestetään keväisin ja niistä ilmoitetaan paikallislehdessä maaliskuussa.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Palvelusta vastaa

Pyhäjoen kunta
Tekstistä vastaa: Pyhäjoen kunta
Päivitetty: 18.10.2023