suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhäjoen kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Pyhäjoki
  • Julkinen palvelu

Ylivieskan seudun musiikkiopisto tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikin opetusta Pyhäjoella. Muut jäsenkunnat ovat Alavieska, Kalajoki, Reisjärvi, Sievi ja Ylivieska. Opisto on perustettu vuonna 1968. Pyhäjoella on 34 oppilaspaikkaa.

Pyhäjoen toimipisteessä voi opiskella huilun, kitaran, pianon, sellon, sähköbasson, sähkökitaran ja viulun soittamista. Opetus tapahtuu Saaren koululla, kunnantalolla ja seurakuntatalolla. Muiden instrumenttien opiskelu vaatii yleensä matkustamista joko Kalajoelle tai Ylivieskaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Musiikkiopistoon pyritään pääsykokeiden kautta. Pääsykokeet järjestetään keväisin ja niistä ilmoitetaan paikallislehdessä maaliskuussa.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPyhäjoen kunta
Alue Pyhäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pyhäjoen kunta
Päivitetty: 2.11.2021