suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kustavin kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Kustavi
  • Julkinen palvelu

Vakka-Suomen musiikkiopisto on perustettu v. 1970, sen toiminta-alueeseen kuuluvat Laitilan lisäksi Kustavin, Pyhärannan, Taivassalon ja Vehmaan kunnat sekä Uudenkaupungin kaupunki. Kustavissa voi opiskella pianon-, harmonikan- ja urkujensoittoa sekä laulua.

Musiikkiopistossa annettavan opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden valmiuksia luovaan ja monipuoliseen musiikin harrastamiseen ja esittämiseen sekä alan ammattiopintoihin. Lisäksi musiikkiopisto pyrkii toiminnallaan säilyttämään ja kehittämään kansallista musiikkikulttuuria sekä edistämään yhteistyötä muiden alan ja alueen toimijoiden kanssa.

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään esimerkiksi musiikki- ja tanssioppilaitoksissa, kuvataide-, arkkitehtuuri- ja käsityökouluissa, teatteri- ja sirkuskouluissa ja sanataidekouluissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKustavin kunta
Alue Kustavi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kustavin kunta
Päivitetty: 4.11.2019