suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Säteilyturvakeskus

STUKin maksulliset mittauspalvelut

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Säteilyturvakeskus tarjoaa yrityksille ja yksityisille kansalaisille erilaisia säteilyyn liittyviä mittaus- ja asiantuntijapalveluita, mikäli ne tukevat STUKin toiminta-ajatusta säteilyn vahingollisten vaikutusten estämisestä ja rajoittamisesta.

Ympäristön säteilyvalvonta -osasto on hankkinut akkreditoinnin seuraaville määritysmenetelmille: tritiumin, strontiumin, plutoniumin ja amerikiumin, uraanin, lyijyn ja poloniumin sekä radonin määritys, gammaspektrometrinen mittaus ja kokokehonmittaus.

Säteilytoiminnan valvonta -osasto tekee tilauksesta säteilymittareiden kalibrointeja, toimintakunnon tarkastuksia, testauksia ja säteilytyksiä. Laadun takeena on kansainvälinen CIPM-MRA tunnustamissopimus.

Lisäksi STUK tekee sopimuksen mukaan ionisoimattomaan säteilyyn liittyviä kalibrointeja, testauksia ja mittauksia sekä turvallisuusarviointeja.

Kenelle ja millä ehdoin

Mittauspalveluiden yleiset toimitusehdot: https://www.stuk.fi/palvelut/mittauspalveluiden-yleiset-toimitusehdot

Palvelu on maksullinen.

Palvelusuoritteiden yksikköhintoihin sovelletaan tilauksentekoajankohtana voimassa olevaa STUKin palveluhinnastoa. Palveluhinnasto: https://www.stuk.fi/palvelut/palveluhinnasto

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSäteilyturvakeskus
Palvelusta vastaaSäteilyturvakeskus
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Säteilyturvakeskus
Päivitetty: 4.10.2021