suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Eläketurvakeskus

Selvitä oma työeläkelaitoksesi

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Oma työeläkelaitoksesi on nykyisen tai viimeisimmän työsi vakuuttanut eläkelaitos. Työeläkelaitoksia ovat työeläkeyhtiöt, erityiseläkelaitokset, eläkesäätiöt ja -kassat sekä julkisilla aloilla Keva.

Työeläkelaitokset keräävät eläkemaksut, hoitavat rahastoja sekä myöntävät ja maksavat eläkkeet. Työnantaja tai yrittäjä voi ottaa työeläkevakuutuksen haluamastaan työeläkelaitoksesta. Vaikka työeläkelaitoksia on useita, niitä sitoo yhteisvastuu. Tämä tarkoittaa, että ansaitut eläkkeet maksetaan aina. Työnantajan tai edes työeläkelaitoksen konkurssi ei vie oikeuttasi karttuneeseen työeläkkeeseen.

Ota yhteyttä omaan työeläkelaitokseesi, kun sinulla on kysyttävää vaikkapa työeläkeotteestasi, tulevasta eläkkeestäsi tai eläkkeen hakemisesta.

Toimi näin

Jos et ole varma omasta työeläkelaitoksestasi, voit selvittää laitoksen ja sen tarjoamat palvelut kirjautumalla palveluun.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kirjautua, voit olla yhteydessä Eläketurvakeskukseen. Eläketurvakeskus on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEläketurvakeskus
Palvelusta vastaaEläketurvakeskus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Eläketurvakeskus
Päivitetty: 2.6.2020