suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Ryhmäperhepäivähoidossa kaksi perhepäivähoitajaa työskentelee kunnan ylläpitämissä tiloissa. Lapsiryhmän koko on kahdeksan alle kouluikäistä lasta. Lisäksi ryhmään voidaan sijoittaa kaksi osapäiväistä esiopetusikäistä lasta tai perusopetukseen osallistuvaa lasta.

Ryhmäperhepäivähoito on varhaiskasvatuslain alaista toimintaa. Sipoossa ryhmäperhepäiväkodit toimivat omissa tiloissaan Pohjois-Sipoossa.

Toimi näin

Hae paikkaa ryhmäperhepäivähoitoon "Päivähoitoon hakeminen" -lomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen heinäkuun loppuun (31.7.) asti sinä vuonna, kun hän aloittaa koulun.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Maksut määräytyvät kulloinkin voimassaolevien maksumääräysten ja taksojen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSipoon kunta
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 3.9.2020