suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa, perusopetuksessa ja lukiossa

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Päiväkotiruokailu ja kouluruokailu järjestetään kaikissa päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa. Lappeenrannan kaupunki ostaa kouluruokailupalvelut Saimaan Tukipalvelut Oy:ltä. Päiväkodeissa tarjotaan lapsille lounaan lisäksi aamu- ja välipala. Osassa kouluja on mahdollista ostaa välipala Saimaan Tukipalvelut Oy:ltä. Lukiokoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja maksuttomaan lounaaseen niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Toimi näin

Lisätietoja päiväkoti- ja kouluruokailusta saat Saimaan Tukipalvelut Oy:ltä. Verkkosivuilta löydät mm. ruokalistat ja yhteystiedot.

Erityisruokavaliot huomioidaan terveydellisin perustein yksilöllisten tarpeiden mukaisesti kansallisen allergiaohjelman mukaisesti. Jos lapsellasi on erityisruokavalio, täytä erityisruokavaliolomake ja toimita se ruokapalvelusta vastaavalle henkilökunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Lappeenranta
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 17.6.2021