suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa, perusopetuksessa ja lukiossa

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Päiväkotiruokailu ja kouluruokailu järjestetään kaikissa päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa. Lappeenrannan kaupunki ostaa kouluruokailupalvelut Saimaan Tukipalvelut Oy:ltä. Päiväkodeissa tarjotaan lapsille lounaan lisäksi aamu- ja välipala. Osassa kouluja on mahdollista ostaa välipala Saimaan Tukipalvelut Oy:ltä. Lukiokoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja maksuttomaan lounaaseen niinä ...

Toimi näin

Lisätietoja päiväkoti- ja kouluruokailusta saat Saimaan Tukipalvelut Oy:ltä. Verkkosivuilta löydät mm. ruokalistat ja yhteystiedot. Erityisruokavaliot huomioidaan terveydellisin perustein yksilöllisten tarpeiden mukaisesti kansallisen allergiaohjelman mukaisesti. Jos lapsellasi on erityisruokavalio, täytä Wilman tiedotteista löytyvä erityisruokavaliolomake ja toimita se päiväkodin/koulun ruokapalvelusta vastaavalle henkilökunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Lappeenrannan kaupunki

Palvelusta vastaa

Lappeenrannan kaupunki
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 13.1.2023