suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Raisio
  • Julkinen palvelu

Lapset saavat päiväkodissa ja esiopetuksessa päivittäin lämpimän aterian, minkä lisäksi päiväkotiruokailu sisältää myös aamu- ja välipalan. Vuorohoidossa tarjoillaan lisäksi päivällinen ja iltapala.

Ruokailu sisältyy vanhempien maksamaan päivähoitomaksuun.

Kouluissa perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä.

Tarvittaessa lapselle tarjotaan allergian, muun sairauden tai eettisen vakaumuksen vaatima ruokavalio, joka ei välttämättä ole perusruoan näköistä.

Raision ruokapalvelut vastaavat päiväkotien ja esiopetuksen sekä koulujen ruuasta ja ruokalistoista.

Ruokalistat ovat myös päiväkotien verkkosivuilla. Koulujen ruokalistat sekä lisätietoa kouluruokailusta on Raision kaupungin verkkosivulla.

Toimi näin

Toimita erityisruokavalion tarpeesta erityisruokavalioilmoitus päivähoitoon tai kouluun. Mikäli ruokavalioon tulee toimintakauden aikana muutoksia, ilmoita asiasta päivähoitoon tai kouluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaision kaupunki
Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 1.4.2020