suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Raisio
  • Julkinen palvelu

Lapset saavat päiväkodissa ja esiopetuksessa päivittäin lämpimän aterian, minkä lisäksi päiväkotiruokailu sisältää myös aamu- ja välipalan. Vuorohoidossa tarjoillaan lisäksi päivällinen ja iltapala.

Ruokailu sisältyy vanhempien maksamaan päivähoitomaksuun.

Kouluissa perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä.

Tarvittaessa lapselle tarjo ...

Toimi näin

Toimita erityisruokavalion tarpeesta erityisruokavalioilmoitus päivähoitoon tai kouluun. Mikäli ruokavalioon tulee toimintakauden aikana muutoksia, ilmoita asiasta päivähoitoon tai kouluun.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Raision kaupunki

Palvelusta vastaa

Raision kaupunki
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 11.4.2023