suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Päiväkoti-, esikoulu- ja kouluruokailun tavoitteena on turvata lapsille ja oppilaille riittävät ja tasapainoiset ateriat. Se ohjaa lapsia monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon ja edistää kansanterveyttä noudattamalla asiakasryhmien ravintosuosituksia.

Käytössämme on kuuden viikon kiertävä ruokalista. Ruokalistassa otetaan huomioon mm. juhlapyhät, sesonkikohtaiset raaka-aineet, erityisruokav ...

Toimi näin

Noudatamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatimia ruokasuosituksia lapsiperheille sekä kouluruokailusuositusta ja pyrimme vähentämään turhia erityisruokavalioita. Tästä syystä haluamme tarkat tiedot lasten ja oppilaiden erityisruokavalioiden tarpeesta ja tämä tulee todentaa joko lääkärin- tai terveydenhoitajan lausunnolla.

Muuttuneista allergiaruokavalioista pyydämme ilmoittamaan keittiöhenkilökunnalle.

Eettisiin ja uskonnollisiin syihin vedoten riittää vanhempien todistus. Todistuksesta olisi hyvä näkyä minkä tyyppistä ruokaa voimme tarjota ja mitä rajoituksia asiakkaalla on.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Kokkolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 24.11.2022