suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Ruokailu ikäihmisille

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Ravitsemissuositukset ikääntyneille opastavat ottamaan ikääntyneiden omat mielipiteet ja toiveet huomioon ikääntyneiden ravitsemuspalveluja suunnitellessa ja järjestäessä. Salossa toimitaan näin. Vanhusten ruokapalveluja suunnitellaan yhdessä moniammatillisessa työryhmässä. Työryhmän puheenjohtajana toimii vanhuspalveluiden päällikkö ja koordinoijana ravitsemisterapeutti. Ohjausryhmä on tehnyt hyvät toimintatavat Saloon. Vanhuksille on järjestetty myös teemapäiviä, joista suosituin on ollut lähiruokapäivä.

Toimi näin

Salon kokopäivähoitolaitosten ja vanhusten ruokaa valmistetaan monitoimikeittiö Kimarassa, Hintan hoivakodin keittiöllä, Alholan hoivakodin keittiöllä, Kukonkallion hoivakodin keittiöllä ja osittain Paukkulakodin ja Perniön palvelukeskuksen keittiöllä. Kuusjoen alueen kotipalveluateriat valmistetaan Kuusjoen koulun keittiöllä ja koululla toimii Kuusjoen vanhustenruokailupiste.

Kenelle ja millä ehdoin

Valtion ravitsemisneuvottelukunta on 13.1.2010 antanut ensimmäiset valtakunnalliset ravitsemissuositukset ikääntyneille, joiden pohjana ovat Valtion ravitsemisneuvottelukunnan vuonna 2005 julkaisemat "Suomalaiset ravitsemussuositukset" - ravinto ja liikunta tasapainoon. Nämä suositukset ovat Salon vanhusten ruokapalvelun laatuperuste.

Palvelu on maksullinen.

Kouluateria 6,20€ ja kokopäivähoitolaitosten ateria 8,20 €.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 22.6.2021