suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Reseptin uusimista voit pyytää siltä terveysasemalta, jossa pääasiassa asioit. Sähköisen reseptin voit uusia Omakanta-palvelun kautta.

Mikäli erikoislääkärin määräämät erityislääkkeet loppuvat ennen seuraavaa kontrollikäyntiä, voidaan sähköinen resepti uudistaa ottamalla yhteyttä siihen erikoissairaanhoidon yksikköön, josta lääke oli määrätty.

Toimi näin

Soiten terveysasemilla on reseptien uusimisaika 1 viikko, joten reseptin uusimispyyntö on tehtävä viimeistään kahdeksan (8) päivää ennen lääkkeen loppumista.

Kokkolan, Koivuhaan sekä Kälviän terveysasemille voit viedä reseptin uusittavaksi aukioloaikoina. Lohtajan terveysasemalle voit viedä reseptin uusittavaksi klo. 11 mennessä ja Ullavan terveysasemalle ma,ti ja ke klo. 12 mennessä.

Kruunupyyn, Alavetelin ja Teerijärven terveysasemat palvelevat lääkereseptien uusintaan liittyvissä asioissa vastaanottojen aukioloaikoina arkisin ma - pe klo. 8 – 11 ja Halsuan, Kaustisen ja Vetelin terveysasemat arkisin ma - pe klo. 12 – 14, puhelimitse.

Lestijärven, Toholammin, Kannuksen sekä Perhon terveysasemat palvelevat lääkereseptien uusintaan liittyvissä asioissa puhelimitse arkisin ma - pe klo. 10 – 14.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Kun lääkäri on määrännyt käyttöön lääkkeen, joka on tarkoitettu pitkäaikaiseen tai toistuvaan käyttöön, lääkereseptin uusiminen saattaa onnistua ilman uutta lääkäritapaamista. Lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettuja lääkemääräyksiä ei voi uusia ilman lääkärin vastaanotolla käymistä. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Reseptin uusimista voi pyytää vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta tai olemalla yhteydessä terveysasemaan. Kun potilas pyytää reseptin uusimista Kelan ylläpitämässä sähköisessä Omakanta-palvelussa, pyyntö menee reseptin kirjoittaneelle taholle. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 22.7.2020