suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Rakennusvalvonta

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Suomen lain mukaan rakentaminen on luvanvaraista. Rakennusvalvonnassa neuvomme kaikkien rakentamisen lupien hakemisessa, käsittelemme ja myönnämme tarvittavat luvat sekä hoidamme viranomaiskatselmukset aina loppukatselmukseen asti. Viranomaisena seuraamme rakentamiseen liittyvien lakien ja määräyksien noudattamista. Niihin pohjautuen autamme hakuprosesseissa ja valvomme rakentamista. Tavoitteenamme on mahdollistaa hyvä ja turvallinen rakennettu ympäristö asema-, ranta- ja yleiskaavojen toteuttamisen kautta sekä samalla taata rakentajien ja heidän naapureidensa oikeusturva.

Rakennusvalvonnan tehtävänä on tuottaa hyvää kuntakuvaa ja viihtyisää elinympäristöä sekä huolehtia teknisten rakentamismääräysten täyttymisestä ja kaavoituksen toteutumisesta. Rakennusvalvontaa ohjaa maankäyttö- ja rakennuslaki, maankäyttö- ja rakennusasetus, Sipoon kunnan rakennusjärjestys, Suomen rakentamismääräyskokoelma sekä kaavat ja niiden määräykset. Rakennusvalvonta toimii Sipoon kunnan rakennus- ja ympäristövaliokunnan alaisena rakennusvalvontaviranomaisena.

Toimi näin

Palvelemme asiakkaitamme ajanvarauksella sekä sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Saat meiltä neuvoa rakentamisen lupiin liittyvissä

asioissa. Vastaanotto- tai katselmusajan voit varata rakennusvalvontasihteeriltä, lupasihteeriltä tai lupa-assistentilta.

Mikäli emme pysty vastaamaan puhelimeen, toivomme sinun jättävän vastaajaan soittopyynnön, johon vastaamme vapauduttuamme. Voit jättää soittopyynnön myös sähköpostin tai kunnan vaihteen välityksellä.

Sipoossa koko lupaprosessi tapahtuu sähköisessä asiointipalvelussa – Lupapiste.fi – aina neuvonnasta luvan hakemiseen ja päätöksen kautta rakentamisaikaiseen valvontaan saakka.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSipoon kunta
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 17.8.2020