suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Vanhoja lupa-asiakirjoja ja piirustuksia säilytetään rakennusvalvonnan arkistossa. Asiakirjoja noudetaan maksua vastaan asiakkaan nähtäville ja niistä on mahdollisuus saada kopioita. Pientaloista ja rivitaloista rakennekuvat ovat tallessa 1980-luvulta alkaen.

Vanhojen asiakirjojen etsinnässä tarvitaan seuraavia tietoja

  • yhteystiedot: nimi, osoite ja puhelinnumero
  • haettavan kohteen kiinteistötunnus
  • haettavan kohteen osoite
  • hakua nopeuttaa, jos tiedossa on myös alkuperäinen luvan hakija sekä luvan hakuvuosi tai lupatunnus

Asiakkaalle ilmoitetaan, kun asiakirjat ovat nähtävillä. Arkistohaut tehdään tiistaisin. Arkistopalvelusta laskutetaan voimassa olevan taksan mukainen maksu. Lisäksi asiakas maksaa mahdolliset kopiot noutaessaan. Vanhoja lupa-asiakirjoja ja piirustuksia voi tiedustella rakennusvalvonnan lupasihteereiltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Arkistopalvelusta laskutetaan voimassa olevan taksan mukainen maksu. Lisäksi asiakas maksaa mahdolliset kopiot noutaessaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 2.8.2021