suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan kunnassa rakennusvalvonnan arkistot ovat saatavilla kunnan keskusarkistossa. Pirkkalan kunnan keskusarkiston tehtävänä on huolehtia kunnan pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista ja arkistossa olevan aineiston tietopalvelusta.

Rakennusvalvonnan arkistosta löytyy rakennuslupa-asiakirjoja vuodesta 1938 lähtien. Osa aineistosta on sähköisessä muodossa, osa ainoastaan paperiversioina.

Pääpiirustusten digitointia tehdään vuosittain ja suuri osa pääpiirustuksista löytyy sähköisessä muodossa. Tällä hetkellä vain paperimuodossa olevat pääpiirustukset ovat vuosilta 2004–2014.

Arkistossa säilytettäviin julkisiin rakennuslupa-asiakirjoihin voi tutustua paikan päällä Pirkkalan kunnan rakennusvalvontatoimistossa Partolan toimipisteessä. Lupa-asiakirjat haetaan arkistosta ja asiakkaalle ilmoitetaan, kun asiakirjat ovat nähtävänä.

Alkuperäisiä asiakirjoja ei luovuteta lainaksi. Tarvittaessa asiakirjat toimitetaan kopiolaitokselle kopioitavaksi asiakkaan pyynnöstä. Skannaus- ja kopiointikulut laskuttaa kopiolaitos oman taksan mukaisesti suoraan tilaajalta. Ennen lopullista tilausta, tilaaja määrittelee, mitä aineistoja kopiolaitokselle toimitetaan.

Toimi näin

Voit lähettää sähköisen tiedustelun, mitä asiakirjoja löytyy sähköisesti sekä samalla pyytää yhteydenottoa ajan varaamiseksi paperiasiakirjojen katselua varten, mikäli sähköistä aineistoa ei ole saatavilla.

Yleensä on hyvä olla yhteydessä ajoissa, vähintään noin 1–2 viikkoa ennen kuin aineistoa tarvitsee.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Mikäli piirustuksia on paljon ja pyydetyn aineiston kerääminen vaatii tavanomaista enemmän työtä, peritään työstä maksu viranomaisen asiakirjoista ja tiedon antamisesta mukaisen taksan perusteella. Maksullisista palveluista sovitaan aina tilaajan kanssa ennakkoon.

Asiakirjoista voi ottaa halutessaan valokuvia maksutta.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 23.3.2022