suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Kaupunginarkistossa säilytetään Kokkolan kaupungin sekä Kokkolaan liittyneiden Kaarlelan ja Öjan kuntien rakennusvalvonnan asiakirjoja. Uusimmat asiakirjat ovat 2010-luvulta, vanhimman noin sata vuotta vanhoja. Rakennusluvat ovat pääsääntöisesti julkisia asiakirjoja. Lupa sisältää hakemuksen liitteineen. Liitteissä voi olla erilaisia pohja-, julkisivu-, leikkaus- ja muita kuvia, rakennuksen värity ...

Toimi näin

Mikäli asiakas tarvitsee rakennuslupa-asiakirjoja, tulee hänen ottaa yhteyttä keskusarkistonarkiston henkilökuntaan (Kälviän, Lohtajan ja Ullavan lupien osalta Kälviän aluetoimisto), puhelimitse, paikanpäällä käymällä taikka sähköpostitse. Henkilökunta etsii tarvittavat asiakirjat asiakkaalle arkistosta. Asiakirjoista voidaan ottaa kopiot tai ne voidaan skannata. Skanattuja asiakirjoja voi lähettää myös tekninen asiakaspalvelupiste. Teknisessä asiakaspalvelupisteessä ovat saatavilla myös uusimmat rakennusluvat.

Kenelle ja millä ehdoin

Rakennusluvat ja muut rakennusvalvonnan asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia asiakirjoja. Julkisia asiakirjoja saa kuka tahansa tulla tutkimaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Palvelun toteuttaa

Kokkolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 6.10.2021