suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Rakennuslupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Rakennuslupaa tarvitaan kunnassa lähes kaikissa rakentamisen muodoissa. Uudisrakentamisessa, olemassa olevan rakennuksen laajentamisessa, tilojen käyttötarkoituksen, rakenteiden, LVI –asennuksen, julkisivumateriaalin muutoksille ja muutostöihin tai korjaamiseen tarvitaan rakennuslupa.

Rakennuttajan tai pääsuunnittelijan tulee olla yhteydessä rakennusvalvontaa ja varmistaa se, että rakennussuunnitelmat, että lupaprosessin läpimeno on asianmukaista. Ennen rakennushankkeeseen ryhtymistä tai sen suunnittelua on suositeltavaa olla yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan ja selvittä rakentamisen toiminnalliset edellytykset, lupamenettelyt sekä saada ohjeistusta kysymyksiin rakennusvalvonnasta.

Kunnan rakennusvalvonnassa on käytössä sähköinen neuvontapalvelu Lupapiste.fi sivustolla, jota voi myös hyödyntää neuvontakanavana.

Toimi näin

Kunnan rakennusvalvontaviranomainen ottaa vastaan rakennuslupahakemuksia ja antaa niihin liittyen myös tarvittaessa neuvontaa. Rakennuslupaa voi hakea rakennuspaikan haltija eli esimerkiksi rakennuksen omistaja tai omistajan valtuuttama henkilö. Valtuutettu henkilö voi olla vuokran, valtuutuksen, sopimuksen tai muun perusteen kautta hallitsevassa asemassa rakennuksen osalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Lupa tullaan myöntämään sillä ehdolla, että kaikki luvan vaatimat edellytykset tulevat täytetyksi. Rakennushankkeen poiketessa säännöksistä tai määräyksistä voidaan tilanteessa käyttää poikkeamislupaa ennen rakennusluvan myöntämistä.

Palvelu on maksullinen.

Lisätietoa rakennuslupiin liittyvistä maksuista ja niiden perusteista löydät Hyrynsalmen kunnan rakennusvalvonnan maksut -asiakirjasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 28.2.2019