suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasniemen kunta

Rakennus- ja toimenpidelupa

  • Palvelu
  • Kangasniemi
  • Julkinen palvelu

Lähes kaikkeen rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa tai muu viranomaisen hyväksyntä. Myös rakennuksen laajennus sekä merkittävät korjaus- ja muutostyöt tai käyttötarkoituksen muutos edellyttävät rakennus- tai toimenpidelupaa. Eräisiin vähäisiin rakennushankkeisiin voidaan hakea toimenpidelupa tai tehdä toimenpideilmoitus kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle. Asiasta säädetään maankäyttö- ja rakennuslaissa. Rakennusjärjestyksessä on määrätty eri toimenpiteiden lupamenettelyjen soveltamisesta.

Rakennushankkeen suunnittelijoiden kelpoisuudesta on määrätty maankäyttö- ja rakennuslaissa. Lupamenettelyyn liittyy myös naapureiden kuuleminen. Rakentamaan saa ryhtyä vasta, kun lupapäätös on lainvoimainen.

Toimi näin

Hae rakennus- ja toimenpidelupa sekä toimenpideilmoitus Lupapiste.fi -palvelusta. Tapauksissa joissa Lupapiste.fi palvelun käyttö ei ole hakijalle mahdollista otamme vastaan paperisen hakemuksen jonka muutamme sähköiseen muotoon. Tästä työstä perimme rakennusvalvonnan viranomaistehtävien maksuperusteet ja taksat mukaisen maksun.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Rakennusvalvonnan viranomaistehtävien maksuperusteet ja taksat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasniemen kunta
Palvelusta vastaaKangasniemen kunta
Alue Kangasniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasniemen kunta
Päivitetty: 22.1.2021