suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Rakennuksen purkaminen, lupa tai ilmoitus

  • Lupa tai muu velvoite
  • Paimio
  • Julkinen palvelu

Rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa ilman lupaa asemakaava-alueella. Myöskään alueella, jolla on voimassa rakennuskielto asemaakaavan laatimiseksi, rakennusta ei saa purkaa ilman lupaa. Lupa on myös tarpeen, jos yleiskaavassa niin määrätään.

Kunta tarvitsee tiedon rakennuksen poistumasta, jotta se voidaan välittää Digi- ja väestötietoviraston rakennus- ja huoneistorekisteriin. Vasta tällöin lak ...

Toimi näin

Kysy rakennuksen purkamisesta Lupapisteellä. Saat varmimmin tiedon, vaatiiko rakennuksen purku luvan.

Hae tarvittaessa purkulupaa Lupapisteellä. Muista hankkia tarvittavat liitteet:

  • Asemapiirros, johon on merkitty purettava rakennus
  • Selvitys rakennusjätteen käsittelystä ja purkutyön jätehuollosta
  • Asbestikartoitus

Jos rakennus sijaitsee asemakaava-alueen ulkopuolella, tee purkamisilmoitus sähköpostilla rakennusvalvonta@paimio.fi -osoitteeseen.

Purkamislupaa tai -ilmoitusta ei tarvita silloin, kun maankäyttö ja rakennuslain mukainen katusuunnitelma, maantielain mukainen hyväksytty tiesuunnitelma tai ratalain mukainen hyväksytty ratasuunnitelma edellyttävät rakennuksen purkamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Jollei purkamiseen tarvita lupaa, rakennuksen tai sen osan purkamisesta on ilmoitettava kirjallisesti kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle 30 pv ennen purkutyöhön ryhtymistä (purkamisilmoitus).

Historiallisesti merkittävänä tai rakennustaiteellisesti arvokkaana tai tällaisen kokonaisuuden osana olevat rakennukset vaativat purkamisluvan.


Määräaika

Kun haet purkamislupaa 30 vrk ennen töiden alkua rakennusvalvontaviranomaiselta, viranomainen selvittää, onko purkamiselle esteitä tai tarvitaanko lisäselvityksiä.

Käsittelyaika

Purkamisluvan käsittelyaika on noin 3 viikkoa, jos kaikki tarvittavat liitteet ovat saatavissa Lupapisteessä. Purkamisilmoituksen käsittelyaika on korkeintaan 30 päivää.

Voimassaoloaika

Ilmoitus raukeaa, ellei toimenpidettä ole aloitettu yhden vuoden ja saatettu loppuun kolmen vuoden kuluessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Paimion kaupunki

Palvelusta vastaa

Paimion kaupunki
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 26.10.2021