suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Rajankäynti asemakaava-alueella

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Jos rajapyykki on kadonnut tai rajan paikka on muuten epäselvä, tontin omistaja voi hakea rajankäyntiä. Toimituksessa pidetään kokous, johon kutsutaan epäselvään rajaan rajoittuvien kiinteistöjen omistajat. Toimituksesta selvitetään rajan paikka, rakennetaan tarvittavat rajapyykit kadonneiden tilalle sekä laaditaan pöytäkirja ja kartta.

Rajankäynnin hakijana voi olla esimerkiksi kiinteistön omistaja tai osaomistaja, vuokraoikeuden haltija, kunta tai henkilö, jonka oikeutta rajankäynti välittömästi koskee. Asemakaava-alueella rajankäyntitoimituksista vastaa kaupunki ja haja-asutusalueella Maanmittauslaitos.

Rajankäyntitoimitusta haetaan Hyvinkään kaupungin tonttipalvelut -yksiköstä (asemakaavoitetut alueet) tai Maanmittauslaitokselta (haja-asutusalueet)

Toimi näin

Rajankäynnin hakijana voi olla esimerkiksi kiinteistön omistaja tai osaomistaja, vuokraoikeuden haltija, kunta tai henkilö, jonka oikeutta rajankäynti välittömästi koskee.

Rajankäynnin hakijana voi olla esimerkiksi kiinteistön omistaja tai osaomistaja, vuokraoikeuden haltija, kunta tai henkilö, jonka oikeutta rajankäynti välittömästi koskee.

Lisätietoja saa myös verkkosivuilta ja puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Rajankäynnissä selvitetään rajan paikka, rakennetaan tarvittavat rajapyykit kadonneiden tilalle ja merkitään tarvittaessa rajalinja maastoon. Rajankäynti on tarpeen, kun rajamerkit ovat kadonneet tai rajan paikka on muuten epäselvä.

Kaupunkien asemakaava-alueilla rajankäynneistä ja kiinteistörekisterin ylläpidosta vastaa usein kunta, muualla Maanmittauslaitos.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 6.7.2021