suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Pysäköinninvalvonta

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Raumalla Pysäköinninvalvonta huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä koskevien säännösten noudattamisen valvonnasta poliisin ohella, vastaa virhemaksujen suoritusten seurannasta ja myöntää Vanhan Rauman pysäköintikieltoalueen A- (asukas-) ja Y- (yritys-) pysäköintitunnukset sekä H-(huoltoajo) tunnukset.

Rauman keskustan alueella pysäköintipaikkoja on katujen varsilla ja yleisillä pysäköintialueilla ja suurimpien liikerakennusten yksityisillä pysäköintialueilla. Kunnallistekniikan suunnittelu ja Katutoimi vastaavat kadunvarsien pysäköintipaikoista ja yleisistä pysäköintialueista sekä niihin liittyvien laitteiden (kuten liikennemerkit) kunnossapidosta. Pysäköinninvalvonta valvoo pysäköintiä koskevien säännösten noudattamista.

Raumalla pysäköinti on maksutonta, mutta suurimmassa osassa pysäköintipaikkoja on rajoitettu sallittua pysäköintiaikaa. Paikalla, jossa pysäköinnin enimmäisaikaa on rajoitettu, pysäköijän on ilmoitettava pysäköintinsä alkamisaika selkeästi havaittavalla tavalla.

Raumalla pysäköintivirhemaksu on 50 euroa.

Toimi näin

Pysäköintivirhemaksu tulee maksaa viimeistään eräpäivänä. Maksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.

Raumalla oikaisuvaatimusta haetaan oikaisuvaatimuslomakkeella. Pysäköintivirhemaksut voi maksaa pankkiin tai kaupungin Palvelupiste Pyyrmanniin (Valtakatu 2 A).

Tausta ja lainsäädäntö

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa auton pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista. Yleisten alueiden pysäköintiä valvovat kunnalliset pysäköinnintarkastajat ja poliisi. Pysäköinnintarkastaja voi määrätä pysäköintivirhemaksun näiden kieltojen ja rajoitusten rikkomisesta. Maksun suuruus vaihtelee kunnittain. Jos olet mielestäsi saanut sakon väärin perustein, voit tehdä siitä oikaisuvaatimuksen.

Pysäköinninvalvonta voi lukita auton renkaan, jos autosi on ollut väärin pysäköitynä vähintään kaksi vuorokautta tai autollesi on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua.

Kunnallisella pysäköinninvalvojalla tai -tarkastajalla tulee olla tunnusmerkki ja asu, josta ilmenee hänen tehtävänsä, sekä virkamerkki, jonka hän esittää tarvittaessa. Useissa suurissa kaupungeissa toimii myös yksityisiä pysäköintilaitoksia, joilla on omat toimintaperiaatteensa ja sääntönsä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 2.8.2021