suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhäjoen kunta

Pyhäjoen kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Pyhäjoki
  • Julkinen palvelu

Pyhäjoen kunta vuokraa ja hallinnoi kunnan omistuksessa olevia sekä Kiinteistö Oy Hourunkosken vuokra-asuntoja. Vuokrattavia asuntoja on rivitaloissa, luhtitaloissa sekä vuonna 2018 valmistuneessa kerrostalossa. Suurin osa asunnoista sijaitsee Pyhäjoen keskustan alueella, osa on Parhalahdella, Yppärissä ja Pirttikoskella.

Toimi näin

Hae asuntoa täyttämällä sähköinen asuntohakemus. Hakemuksen voit tehdä myös paperisena, jolloin voit hakea hakemuksen kunnantalolta. Toimita täytetty asuntohakemus liitteineen kunnantalolla olevaan asuntotoimistoon tai infoon. Hakemus on voimassa 3 kuukautta kerrallaan ja voit uudistaa sen joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Täytä hakemukseen ehdottomasti kaikkien asumaan tulevien tiedot.

Perustele aina asunnon tarpeesi "muu selvitys asunnontarpeesta" -kohdassa, jos asunnon tarpeesi ei selviä muualta hakemuksesta.

Hakemukseen voit halutessasi laittaa myös toivomuksen asuntoalueesta tai talosta.

Hakemuksen palauttamisen jälkeen voit saada asuntotarjouksen, kun sinulle sopiva asunto vapautuu. Asuntotarjoukset ovat ehdollisia niin kauan kuin hakija on toimittanut kaikki tarvittavat liitteet.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asuntohakemuksessa tarvitaan tiedot tuloista ja varallisuudesta kaikilta huoneistoon muuttavilta yli 18 -vuotiailta. Hakijoilta tarkistetaan luottotiedot. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä, asuntoa ei pääsääntöisesti vuokrata.

Kunta perii vakuusrahan, joka on 1 kuukauden vuokran suuruinen. Kuitti maksetusta vakuudesta on esitettävä sopimusta allekirjoitettaessa. Vuokra-asunnon saaminen edellyttää kotivakuutuksen ottamista.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Pyhäjoen kunta

Palvelusta vastaa

Pyhäjoen kunta
Tekstistä vastaa: Pyhäjoen kunta
Päivitetty: 2.2.2023