suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kaupunki

Puunkaatolupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Lieto
  • Julkinen palvelu

Liedon kunnan puunkaatoluvat. Puiden kaataminen asemakaava-alueella on aina luvanvaraista toimintaa (maankäyttö- ja rakennuslaki §128). Tontin sijaitessa asemakaava-alueella, on aina anottava puunkaatolupa. Lupaa anotaan sähköisellä lomakkeella 1-10 kpl puulle . Mikäli puita on enemmän, tarvitaan erillinen maisematyölupa, jonka myöntää rakennusvalvonta. Maisematyölupaa haetaan Lupapiste-palvelun k ...

Toimi näin

Hae puunkaatolupaa sähköisellä lomakkeella (1-10 kpl kaadettavia puita). Mikäli puita on yli 10 kappaletta, haetaan lupaa rakennusvalvonnalta Lupapiste-palvelun kautta. Lisätietoja saa kunnan puutarhurilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Mikäli puu sijaitsee rajalinjalla, on lausuntoon liitettävä naapurin kirjallinen suostumus puun/puiden kaatoon. Kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden on aina liitettävä hakemukseensa ote pöytäkirjasta, jossa puiden kaatamisesta on päätetty. Kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden puunkaatolausunnon voi hakea joko yhtiön hallituksen puheenjohtaja tai yhtiön isännöitsijä.

Puiden kuntokartoitukset eivät sisälly puunkaatolausuntojen piiriin, vaan jokaisen tontinomistajan on huolehdittava kuntokartoituksistaan itse.

Puunkaatolupaa ei asemakaava-alueella tarvita, jos:

  • Puut ovat yhden metrin korkeudelta rungonhalkaisijaltaan alle 10 cm
  • Puut ovat alle 5 m päässä talon ulkoseinästä
  • Tontilla on lainvoimainen rakennuslupa, jolloin kulkuväylien ja rakennusten alle jäävät, sekä rakennusten ulkoseinästä alle 5 m päässä olevat puut saa kaataa.

Kaadettavat puut on merkittävä tontilla esim. värikkäällä nauhalla katselmusta varten.


Voimassaoloaika

Puunkaatolupa on voimassa myöntämispäivämäärästä yhden vuoden.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Liedon kaupunki

Palvelusta vastaa

Liedon kaupunki
Tekstistä vastaa: Liedon kaupunki
Päivitetty: 9.11.2021