suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Purkamislupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Tuusula
  • Julkinen palvelu

Rakennuksen purkaminen edellyttää aina joko purkamisilmoitusta tai purkamislupaa. Asuinrakennuksen purkamiseen tarvitaan asemakaava-alueella purkamislupa. Uutta rakennusta rakennettaessa ja vanhaa purettaessa, purkamisen voi esittää uudisrakennuksen rakennuslupahakemuksen yhteydessä. Kaavassa suojellun rakennuksen purkamiseen tarvitaan myös purkamislupa huolimatta siitä missä rakennus sijaitsee.

Toimi näin

Selvitä lupahakemuksessa , miten purkutyö järjestetään ja rakennusjäte käsitellään, sekä voidaanko käyttökelpoisia osia vielä käyttää hyödyksi. Jätä hakemus kunnan rakennusvalvonnalle.

Lupa tai ilmoitus laitetaan vireille Lupapistepalvelun kautta verkko-osoitteessa www.lupapiste.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Lupaa ei tarvita, jos voimassa oleva rakennuslupa tai muu viranomaispäätös edellyttää rakennuksen purkamista. Lupaa ei tarvita myöskään talousrakennuksen tai muun vähäisen rakennuksen purkuun, ellei kyseessä ole esimerkiksi historiallisesti merkittävä tai rakennustaiteellisesti arvokas rakennus.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Purkamislupa tai -ilmoitus on tehtävä rakennusvalvonnalle 30 päivää ennen työn aloittamista.

Palvelu on maksullinen.

Lupakäsittelystä veloitamme taksan mukaisen maksun. Osa purkamistoimenpiteistä ovat maksuttomia. Lisätietoja maksuista saat verkkosivuiltamme.


Voimassaoloaika

Purkamislupa ja -ilmoitus on voimassa kolme vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella sijaitsevan rakennuksen tai sen osan purkamiseen tarvitaan pääsääntöisesti purkamislupa. Luvasta päättää kunnan rakennusvalvonta. Purkamislupa on haettava myös asemakaava-alueen ulkopuolella oleville kohteille, jos alueella on rakennuskielto tai jos yleiskaavassa niin määrätään.

Vaikka purkuun ei tarvittaisi lupaa, purkamisesta on tehtävä purkamisilmoitus rakennusvalvonnalle 30 päivää ennen työn aloitusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTuusulan kunta
Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 4.12.2019