suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Purkamislupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Tarvitset purkakamislupaa, kun rakennus tai sen osa aiotaan purkaa. Talousrakennusten ja muiden vähäisten rakennusten osalta voidaan käyttää purkamisilmoitusmenettelyä.

Toimi näin

Selvitä lupahakemuksessa , miten purkutyö järjestetään ja rakennusjäte käsitellään, sekä voidaanko käyttökelpoisia osia vielä käyttää hyödyksi. Jätä hakemus kunnan rakennusvalvonnalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Lupaa ei tarvita, jos voimassa oleva rakennuslupa tai muu viranomaispäätös edellyttää rakennuksen purkamista. Lupaa ei tarvita myöskään talousrakennuksen tai muun vähäisen rakennuksen purkuun, ellei kyseessä ole esimerkiksi historiallisesti merkittävä tai rakennustaiteellisesti arvokas rakennus.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksullinen.


Määräaika

Purkamislupa tulee hakea ja saada ennen purkamistöiden aloittamista.

Käsittelyaika

Lupien käsittelyaika on keskimäärin 30 työpäivää.

Voimassaoloaika

Purkamistyöt tulee aloittaa kolmessa vuodessa ja saataa loppuun viidessä vuodessa luvan lainvoimaiseksi tulosta. Jatkoaikaa voi hakea luvan voimassa ollessa. Jatkoaikaa myönnetään enintään kolme vuotta kerralla. Aloitamiseen ei voi saada siirtoa kuin kerran ja enintään kaksi vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella sijaitsevan rakennuksen tai sen osan purkamiseen tarvitaan pääsääntöisesti purkamislupa. Luvasta päättää kunnan rakennusvalvonta. Purkamislupa on haettava myös asemakaava-alueen ulkopuolella oleville kohteille, jos alueella on rakennuskielto tai jos yleiskaavassa niin määrätään.

Vaikka purkuun ei tarvittaisi lupaa, purkamisesta on tehtävä purkamisilmoitus rakennusvalvonnalle 30 päivää ennen työn aloitusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLappeenrannan kaupunki
Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Lappeenranta
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 30.4.2020