suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ähtärin kaupunki

Purkamislupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Ähtäri
  • Julkinen palvelu

Luvasta päättää Ähtärin rakennusvalvonta.

Rakennuksen purkamisesta pitää aina ilmoittaa etukäteen purkuilmoituksella. Joissakin tapauksissa vaaditaan purkulupa. Ota yhteyttä rakennusvalvontaan.

Toimi näin

Selvitä lupahakemuksessa , miten purkutyö järjestetään ja rakennusjäte käsitellään, sekä voidaanko käyttökelpoisia osia vielä käyttää hyödyksi. Jätä hakemus kunnan rakennusvalvonnalle.

Voit hakea purkamislupaa sähköisen Lupapiste.fi -palvelun kautta. Paperisen hakulomakkeen voit viedä tai postittaa kunnan rakennusvalvontaan.

Hakemuksen löytää myös osoitteesta https://www.ahtari.fi/templates/ahtari2018/images/Lomakkeet/purkamislupahakemus_purkamisilmoitus_e6693.pdf

Kenelle ja millä ehdoin

Lupaa ei tarvita, jos voimassa oleva rakennuslupa tai muu viranomaispäätös edellyttää rakennuksen purkamista. Lupaa ei tarvita myöskään talousrakennuksen tai muun vähäisen rakennuksen purkuun, ellei kyseessä ole esimerkiksi historiallisesti merkittävä tai rakennustaiteellisesti arvokas rakennus.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.


Voimassaoloaika

Määrätään purkuluvan lupapäätöksessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella sijaitsevan rakennuksen tai sen osan purkamiseen tarvitaan pääsääntöisesti purkamislupa. Luvasta päättää kunnan rakennusvalvonta. Purkamislupa on haettava myös asemakaava-alueen ulkopuolella oleville kohteille, jos alueella on rakennuskielto tai jos yleiskaavassa niin määrätään.

Vaikka purkuun ei tarvittaisi lupaa, purkamisesta on tehtävä purkamisilmoitus rakennusvalvonnalle 30 päivää ennen työn aloitusta.

Palvelun toteuttaa

Ähtärin kaupunki

Palvelusta vastaa

Ähtärin kaupunki
Tekstistä vastaa: Ähtärin kaupunki
Päivitetty: 30.9.2021