suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Porvoonseudun musiikkiopisto

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porvoonseudun musiikkiopisto tarjoaa klassisen ja pop & jazz -perinteen mukaista taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi musiikkiopisto tarjoaa muun muassa musiikkileikkikouluja, orkestereita, kuoroja, bänditoimintaa ja puhallinorkestereita. Monipuolista opetusta ja koulutusta, erilaisia tapahtumia ja konsertteja järjestetään myös päiväkodeissa, kouluissa ja hoivakodeissa.

Porvoonseudun musiikkiopisto on alueellinen, kaksikielinen taideoppilaitos. Se toimii Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Mäntsälässä, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa ja Sipoossa. Musiikkiopisto järjestää toimialueellaan sekä klassisen että rytmimusiikin konsertteja ja tekee konserttiyhteistyötä alueensa kulttuuritoimien ja seurakuntien kanssa.

Perusopetuksen lisäksi musiikkiopisto tarjoaa opetusta kaikille soittamisesta ja laulamisesta kiinnostuneille iästä tai kokemuksesta riippumatta. Näihin opintoihin voi yleensä osallistua ilman pääsykoetta ja valittavana on eripituisia opintokokonaisuuksia.

Lisätietoa opetuksesta, ilmoittautumisesta ja hinnastoista löytyy Porvoonseudun musiikkiopiston verkkosivuilta.

Toimi näin

Musiikkiopiston musiikin perusopetuksen oppilaiden hakuaika ja sisäänpääsytestit ovat keväällä. Tarkemmat hakuohjeet löydät musiikkiopiston nettisivuilta. Moniin muihin musiikkiopintoihin voi ilmoittautua myös lukuvuoden aikana.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Mäntsälä, Myrskylä, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 14.7.2020