suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Porvoon taidekoulu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porvoon taidekoulussa opiskellaan kuvan kieltä. Taideteosten tuottamisen sijaan opetellaan erilaisia kuvallisia valmiuksia itseilmaisuun. Taidekoulussa opitaan käyttämään monipuolisesti erilaisia materiaaleja, työskentelemään yhdessä sekä arvostamaan omia ja muiden oppilaiden töitä.

Porvoon taidekoulu antaa kuvataiteen laajan oppimäärän mukaista perusopetusta 3 - 19-vuotiaille lapsille ja nuorill ...

Toimi näin

Taidekoulun ja Kuvismuskarin hakuaika uusille oppilaille on keväällä. Pääsykoetta ei järjestetä. Voit ilmoittautua sähköpostitse. Tieto oppilaspaikasta varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä. Vapaita paikkoja voi kysyä myös lukuvuoden aikana.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Palvelun toteuttaa

Porvoon kaupunki

Palvelusta vastaa

Porvoon kaupunki
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 28.11.2023