suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Porvoon kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porvoon kansalaisopiston (KoMbi) tavoitteena on tarjota lähinnä Porvoon kaupungin ja Askolan kunnan aikuisväestölle mahdollisuus omaehtoiseen oppimiseen ja tietojen sekä taitojen kehittämiseen.

KoMbin kursseja järjestään sekä keskustassa että useissa kylissä. Kurssit suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä koulujen, kunnan palveluyksiköiden, yritysten, järjestöjen ja kuntalaisten kanssa. Näin voidaan vastata parhaalla mahdollisella tavalla toiminta-alueen koulutustarpeisiin ja ylläpitää sen kulttuuriperinteitä.

KoMbissa voi osallistua avoimen yliopiston kursseille, opiskella taito- ja taideaineita ja kehittää sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia liikunta- ja terveyskursseilla.

Kansalaisopiston kanslia sijaitsee KoMbi-talossa Mannerheiminkatu 15:ssä, jossa järjestetään myös paljon opetusta etenkin päiväsaikaan.  Ruotsinkieliset kurssit pidetään pääsääntöisesti osoitteessa Lyceiparkens skola, Piispankatu 3–7. Näiden lisäksi KoMbin kursseja järjestetään 90 eri toimipaikassa Porvoossa ja Askolassa.

Lisätietoa kansalaisopiston toiminnasta löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta (Näin asioit-välilehti).

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Voit tutustua kansalaisopiston kurreihin ja ilmoittautua niihin Hellevi-järjestelmässä. Linkki löytyy kansalaisopiston nettisivuilta. Syksyn ja talven kursseille ilmoittaudutaan elokuussa ja keväällä alkaville kursseille tammikuussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Alue Askola, Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020