suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Porvoon kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porvoon kansalaisopisto (KoMbi) tarjoaa Porvoon kaupungin ja Askolan kunnan aikuisväestölle mahdollisuuden omaehtoiseen oppimiseen ja tietojen sekä taitojen kehittämiseen.

KoMbissa voit opiskella taito- ja taideaineita ja kehittää sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia liikunta- ja terveyskursseilla. Kansalaisopisto järjestää myös teatteritaiteen perusopetusta ja avointa yliopisto-opetusta yhteistyössä korkeakoulujen kanssa.

KoMbin kursseja järjestään sekä keskustassa että useissa kylissä, noin 90 eri toimipaikassa Porvoossa ja Askolassa. Kurssit suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä koulujen, kunnan palveluyksiköiden, yritysten, järjestöjen ja kuntalaisten kanssa. Näin voidaan vastata parhaalla mahdollisella tavalla toiminta-alueen koulutustarpeisiin ja ylläpitää sen kulttuuriperinteitä.

Lisätietoa kansalaisopiston toiminnasta löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Voit tutustua kansalaisopiston kursseihin ja ilmoittautua niihin Opistopalvelut.fi-järjestelmässä. Linkki löytyy kansalaisopiston nettisivuilta. Syksyn ja talven kursseille ilmoittaudutaan elokuussa ja keväällä alkaville kursseille tammikuussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Porvoon ja Askolan osaston kurssit ovat avoimia molempien kuntien asukkaille. Opiskelijat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssien vähimmäisopiskelijamäärä on yleensä 10 ja Askolassa 6. Liikuntaryhmien osallistujien alaikäraja on 15 vuotta. Puu- ja metallityökurssien alaikäraja on 16 vuotta.

Palvelu on maksullinen.

Kurssit ovat maksullisia, hintatiedot on ilmoitettu kurssikuvauksen yhteydessä. Lisäksi kansalaisopisto järjestää maksuttomia tilaisuuksia, kuten yleisöluentoja ja tapahtumia.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Askola, Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 12.8.2020